Як зробити кальян на кокосі
Як правильно вибрати кокос
Кокос для кальяну має бути правильної форми, середнього чи невеликого розміру. Наявність соку всередині свідчить про свіжість горіха.
Найчастіше кокоси продаються невеликих розмірів, перш ніж придбати, візуально уявіть, як Ви ділитимете його щоб зробити чашу, зазвичай кокос слід розділити 60/40. Більша частина якого - буде чашею.
Як розрізати кокос і підготувати до забивання
Найважче у підготовці кокосової чаші для кальяну – це розрізати горіх. Але в решті все дуже просто. Розглянемо детально етапи підготовки кокосу:
- Помийте кокос і просушіть.
- Підкладіть на стіл рушник щоб кокос не ковзав і в місці де кокос є 3 виїмки, зробіть один отвір. Це необхідно, щоб злити сік. Зробити це можна за допомогою цвяха, шуруповерта чи ножа. Робіть акуратно, щоб отвір не був занадто великим, і щоб не розколоти горіх.
- Коли отвір готовий, злетіть додаткову ємність сік і проступайте до розрізання.
- Місце, де буде лінія зрізу, намітте ножівкою. Частина де Ви робили отвір, буде чашею, тому відступіть трохи більше від середини. Далі ножем по дереву або ручною пилкою розріжте кокос навпіл.
- Помийте горіх і приберіть зайві волокна, що стирчать.
- У місці отвору необхідно розширити його таким чином, щоб чаша могла поміститися на шахту. Слідкуйте за діаметром, він має підходити для кальяну. Ні більше, ні менше. Зробити це зручно викруткою та ножем.
- Коли чаша майже готова, зробіть каркас для тютюну, щоб він не потрапив у шахту та колбу. Вам знадобиться кілька зубочисток. Змайструйте решітку та вставте в середину імпровізованої чаші.
- У такому вигляді чаша з кокосу готова до наступного забиття.
Як заправити фруктову чашу з кокосу
Найкраще перед заправкою трохи розпушити тютюн, наситити його повітрям. Помістіть необхідну кількість у кокосову чашу (орієнтуйтеся на розмір горіха).
Далі Ви можете використовувати калауд чи фольгу. Це обидва варіанти підійдуть без проблем, але часто калауд не підходить за розміром, тому варто використовувати фольгу. Складіть її у 2-3 рази. І щільно зафіксуйте на чаші. За допомогою зубочистки проробіть кілька отворів, а зверху покладіть вугілля (зазвичай потрібно 2-4 шт.).
Цікаві мікси в чаші з кокосу
Кокосовий кальян унікальний своїм присмаком, м'якістю та тропічним післясмаком. Тому підбирайте відповідний тютюн. Він має точно поєднуватися з кокосом.
Відмінними міксами в кокосовій чаші стануть:
- Ананас та Диня;
- Диня, Персик, Кавун;
Варіантів зробити кальян напрочуд смачним і ароматним безліч. Спробуйте у кокосовій чаші смаки вишні, випічки, ванілі, тропічних фруктів, шоколаду та інших.
- Персик та Ваніль.
Схожі статті